Usluge – solarni paneli i elektrane, sustavi za kuće i tvrtke

Uz vas smo od prvog koraka pa sve do godinu dana nakon ugradnje solarnih sustava panela i elektrana. Mi brinemo da vam cijeli proces prođe kako treba.

Besplatno saznajte cijenu kompletnog rješenja solarne elektrane – za vaš objekt. 

Više ne morate razbijati glavu oko računa za struju i ekološke problematike. Sami možete proizvoditi dovoljno obnovljive energije za svoje potrebe.
Investicija u solarne panele isplati se u prosjeku za 3 do 7 godina. Besplatnu i neovisnu struju dobivenu iz sunca koristite već od prvog dana puštanja u pogon.

Što sve radimo?

Projektiranje sustava, solarnih panela i elektrana

Ovo je prvi korak. Naši stručnjaci izrađuju detaljne projekte solarnih panela i elektrana u skladu s važećom zakonskom regulativom i propisima te domaćim (HRN) i međunarodnim (IEC) normama. Projektiramo optimalna rješenja prilagođena upravo vašem objektu i lokaciji kako bismo osigurali najveću učinkovitost i isplativost solarnog sustava.

Kompletna izvedba

Nudimo kompletno rješenje po principu “ključ u ruke” za izgradnju i instalaciju solarnih panela i sustava. Od papirologije i projektiranja, preko nabave opreme i instalacije, do priključenja na mrežu. Ukratko, brinemo se o svemu što vam je potrebno s tehničke strane da bi solarni sustav dobro funkionirao.

Savjetovanje o solarnim i fotonaponskim sustavima

Pružamo savjetodavne usluge vezano za solarne panele i elektrane, solarne fotonaponske sustave i obnovljive izvore energije. Nudimo savjetovanje investitorima, tvrtkama, OPG-ovima i lokalnoj zajednici o najboljim rješenjima, poticajima i povratu investicije. Cilj nam je educirati klijente i ponuditi optimalna rješenja za njihove specifične potrebe i budžet. 

Vodimo vas kroz apsolutno cijeli proces

S vama smo od prvog koraka do ugradnje i spajanja na mrežu – i s vama ostajemo još godinu dana nakon ugradnje te vas vodimo kroz prilagodbu. Mi brinemo da cijeli proces prođe kako treba. 

INFORMIRANJE

Informiranje

3-5 DANA

IZRADA GLAVNOG PROJEKTA

Izrada glavnog projekta

10-20 DANA

ODOBRAVANJE ZA PRIKLJUČIVANJE

Approved

20-40 DANA

UGRADNJA ELEKTRANE 

Ugradnja elektrane

2-5 DANA

PUŠTANJE U POGON

Pustanje u pogon

2-5 DANA

Što drugi kažu o nama?

utisci klijenata
utisci klijenata
utisci klijenata

Najčešća pitanja

Koja je razlika između solarnog panela i solarne elektrane?

Solarni panel je element solarne elektrane koji skuplja energiju iz sunca i proizvodi električnu energiju. Međutim, za napajanje vaših kućanskih uređaja potrebno je ugraditi sve ostale elemente (npr. inverter). Sve skupa (solarni paneli i svi ostali elementi) zajedno čine solarnu elektranu.

Kolika je otprilike cijena solarnih panela (tj. cijena solarnih elektrana)?
Ukupna instalirana snaga solarne elektrane ovisi o:
– iskoristivoj površini krova ili druge plohe na koju se elektrana instalira,
– zakupljenoj priključnoj snazi brojila (podatak moguće dobiti u HEP-u),
– planiranoj godišnjoj potrošnji električne energije.
Obiteljske kuće najčešće ugrađuju solarne elektrane snage od 4 do 15 kW. Tvrtke najčešće ugrađuju od 10 kW čak i preko 500 kW. Cijena za svaki ugrađeni 1 kW u prosjeku iznosi 700 – 1500 EUR (konačnu cijenu definiraju spomenuti parametri). Ovisno o veličini solarne elektrane, potpuni povrat investicije može se očekivati u prosjeku za 3 do 7 godina.
Kolika je otprilike isplativnost solarnih elektrana?
Ukupna instalirana snaga solarne elektrane ovisi o:
– iskoristivoj površini krova ili druge plohe na koju se elektrana instalira,
– zakupljenoj priključnoj snazi brojila (podatak moguće dobiti u HEP-u),
– planiranoj godišnjoj potrošnji električne energije.
Uzmimo za primjer solarnu elektranu snage 100 kW. Ona može generirati 120 000 kWh – 140 000 kWh godišnje. Ako je cijena električne energije otprilike 0.25 EUR/kWh – to znači da godišnja dobit od solarne elektrane iznosi 30.000-35.000 EUR. S obzirom na velike razlike u potrebama kod poslovnih korisnika, sugeriramo da pošaljete upit i dobit ćete besplatan informativni izračun cijene upravo za vaš objekt.
Kako do subvencija i poticaja za solarne panele i elektranu?
U Republici Hrvatskoj posljednjih godina objavljen je niz javnih poziva za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije, kako u kućanstvu tako i u industriji.
Većina takvih natječaja može se pronaći na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te na stranicama Europskih strukturnih i investicijskih fondova.
Iznosi subvencija za obiteljsku kuću razlikuju se ovisno o vrsti natječaja te ovisno o tome gdje će se elektrana nalaziti (40% do 80% subvencije na ukupan iznos investicije). Iznos subvencija za tvrtke može se dobiti kroz EU projekte. MS2 energo d.o.o. nudi konzultantske usluge te usluge prijave na sve vrste javnih poziva za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije.
Europski strukturni i investicijski fondovi: https://strukturnifondovi.hr/
FZOEU : https://www.fzoeu.hr/
Što ako padne tuča ili dođu nepovoljni vremenski uvjeti?

MS2 Energo veliku pažnju posvećuje črvstoći i stabilnosti panela da izdrže tuču i nepovoljne vremenske uvjete. Na više od 200 ugrađenih elektrana nismo zabilježili niti jedan slučaj oštećenja od tuče. Također, kako biste bili još sigurniji, obavijestit ćemo vas kako možete kod svoje osiguravajuće kuće osigurati panele.

Kako će ugradnja solarne elektrana utjecati na moje krovište?

Uz iskusne i pouzdane izvođače nema nepovoljnog utjecaja na krovište. Svakom krovištu pristupamo pažljivo i pedantno. Na više od 200 instalacija elektrana diljem Hrvatske nije bilo negativnih utjecaja na krovište.

Zanimaju vas mogućnosti ugradnje solarne elektrane i želite znati koji je idući korak?

Idući korak je da nam se javite i pošaljete upit. Naši stručnjaci će vam poslati besplatni informativni izračun cijene za vaš objekt i vaše potrebe. Što prije pošaljete upit, prije ćete koristiti struju iz besplatne i neovisne sunčeve energije. I prije ćete uštedjeti na računima za struju – koja će vašim susjedima postajati sve skuplja.

Na kraju svega, birate između tri opcije:
1) Možete ne učiniti ništa – i odabrati plaćati sve skuplju struju.
2) Možete pokušati sami sve istražiti i utrošiti još puno vremena – i dalje nećete biti sigurni da znate dovoljno o ovoj temi.
3) Možete nam poslati upit već danas i mi ćemo poslati besplatni informativni izračun za vaš objekt – i odgovoriti na vaša pitanja. To vas ne košta ništa, a može vam jako puno uštedjeti.
Slobodni ste odabrati.
Besplatno saznajte cijenu kompletnog rješenja solarne elektrane – za vaš objekt. 

Ako nam želite poslati specifično pitanje, možete to učiniti putem maila: KONTAKT@MS2-ENERGO.COM

Kontaktirajte nas

Okrug Gornji, Otok Čiovo, Hrvatska

Izgradimo Vašu zelenu budućnost zajedno

Obratite se s povjerenjem!